Hírek

2006.09.14. 11:53

Gyurcsány: össze kell kaparni a 2000 milliárdot

A kormány, a miniszterelnök nem azért hoz kemény, megszorító intézkedéseket, mert sanyargatni akarja az embereket, hanem az ország érdekében - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kemecsén szerdán este.

BAMA

Ahhoz kell "összekaparni" a pénzügyminiszternek, a kabinetnek 2.000 milliárd forintot, hogy az Európai Unió fejlesztési forrásából a következő hét évben 8.000 milliárd forinttal részesedhessen Magyarország - hangsúlyozta a kormányfő. Közölte: évente több mint 1.000 milliárd forint fordítódhat így beruházásokra, annyi, mint Budapest három évi költségvetésének összege. "Ha a szigorítást nem tesszük meg, kihagyjuk az ország fejleszthetőségének legnagyobb lehetőségét" - mutatott rá Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szerdán az MSZP önkormányzati választási kampányrendezvényén Tiszavasváriban, Győrteleken, Mátészalkán, Kisvárdán és Kemecsén mondott beszédet.

A rendezvényeket mindenütt néhány bekiabálás, fütty, illetve a kormány szavahihetőségét kétségbe vonó tábla felmutatása zavarta meg. A tiltakozókat mind az öt szabolcsi településen a rendezvény résztvevői, s nem a rendezői intették csendre.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!