Hírek

2006.09.26. 12:42

Fidesz: jön a harmadik Gyurcsány-csomag

A Fidesz alelnöke szerint minden eddiginél durvább megszorításra készül a kormány. Varga Mihály elmondta: a sajtóban nyilvánosságra került a kormány 2007-es költségvetésről szóló tervezési körirata, amely szerint jövőre 170 milliárd forintot vonnának el a minisztériumoktól.

BAMA

Varga Mihály harmadik Gyurcsány-csomagként beszélt a kormány terveiről, amelyeknek véleménye szerint az egyik legsúlyosabb következménye a munkanélküliség növekedése lesz. Hozzátette: a 170 milliárdos elvonás legnagyobb vesztesei az önkormányzatok, a gazdasági minisztérium és az agártárca lenne.

Az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere ugyanakkor hangsúlyozta: a Fidesznek nem azzal van baja, ha a kormány takarékosabban gazdálkodik az adófizetők pénzével, hanem azzal, hogy ha rossz elvonásokra kerül sor. Felhívta a figyelmet arra, hogy szeptemberi sajtóhírek szerint a kormány teljesen szükségtelenül 4 milliárd forintért akar beszerezni irodabútorokat, valamint autókat.

Varga Mihály szerint "minden hónapra jut egy csomag a második Gyurcsány-kormány időszakában", hiszen júliusban a parlament kormánytöbbsége az adó- és járulékemelésekről, gázáremelésről szavazott, augusztusban jött a második Gyurcsány-csomag a konvergenciaprogram képében, vizitdíjjal és reálbércsökkenéssel, most szeptemberben pedig nyilvánosságra került, hogy a 2007-es költségvetésben kíván a kormány újabb megszorító intézkedéseket tenni.

A politikus ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy a kormány kommunikációja eközben arról szólt, hogy nem lesz megszorítás, illetve, hogy az első csomagot nem követi majd több. "Hazugság, hazugság, hazugság. Hazugság a választások előtt, a hazugság a választások után és hazugság most is" - jelentette ki Varga Mihály.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!