Hírek

2006.09.13. 15:51

Elnökcsere a Jobbiknál

Nem indul újra Kovács Dávid, a Jobbik elnöke a párt októberi tisztújító kongresszusán; utóda a jelenlegi alelnök, Vona Gábor lehet - írja csütörtökön megjelenő számában a Heti Válasz.

BAMA

A Jobbikot párttá alakulása, azaz 2003 óta vezető Kovács Dávid a hetilapnak azt mondta: új szemléletre, új motivációra van szükség, ezért nem szeretne ismét indulni az elnöki posztért; a Jobbik érdekében szükséges a vérfrissítés. Az MTI-hez eljutatott cikkben az olvasható, hogy a kiszemelt utód Vona Gábor alelnök, aki úgy nyilatkozott, hogy a párt jövőjét a MIÉP nélkül képzelik el, "az érdekházasságnak vége".

Vona Gábor elmondta: céljuk, hogy szalonképes, de akcióképes nemzeti radikális párt jöjjön létre, amely nem elégszik meg nagygyűlések szervezésével. Vona Gábor közölte: nem értenek egyet Csurka Istvánnal, a MIÉP elnökével abban, hogy a szakértelem "bolsevik trükk". Mint mondta, reálpolitika és nemzeti radikális politika összeegyeztethető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!