Hírek

2006.09.29. 11:08

Állatok Világnapja az állatkertben

Családoknak szervez programot vasárnap a budapesti állatkert az Állatok Világnapja alkalmából. Magán az ünnepen, október 4-én, szerdán pedig az iskolásokat várják.

Rados Virág

Assisi Szent Ferenc napján, október 4-én rendezik meg világszerte az Állatok Világnapját. A középkor nagy szentje Isten minden teremtményét egymással egyenrangú, csodálatos lényeknek tekintette, és lelkesen prédikált még a madaraknak is. Megérdemli tehát, hogy a jeles ünnepet az ő névnapján tartsák.

Az eseményre a budapesti állatkert is méltó programsorozattal készül. Mivel Ferenc-nap idén szerdára esik, az intézmény már vasárnap, október 1-jén belefog az ünneplésbe.

E napon családi rendezvényt tartanak. Az „Állati Élménypark” nevű, több állomásos vetélkedőn résztvevő famíliák játékosan tehetik magukat próbára. Tesztelhetik az élővilágról, az állatok védelméről való tudásukat. A feladat megoldásában jeleskedő gyerekek egyórás játszóházi belépőt és National Geographic magazint kapnak ajándékba. A Főkapunál induló családi vetélkedőn délelőtt 10 és délután 4 óra között lehet részt venni.
A családi vetélkedő mellett lesz arcfestés, kézműves programok, és bárki kipróbálhatja az origami hajtogatást, a gyöngyfűzést, az ujjbáb-készítést. Agyagozni, korongozni szintén lehet majd.

Október 1-jén rendezik meg az Állatkerti Nevelőszülők Napját. Az intézmény alapítványának népszerű programját a kert egy-egy lakóját jelképesen örökbefogadó „állatkerti nevelőszülők” számára hirdetik meg, afféle „szülői értekezletként”.

Október 4-én, szerdán, az Állatok Világnapján egész nap egységes árú, kedvezményes (a felnőttjegy árának feléért, 700 forintért megváltható) belépőjeggyel látogatható az állatkert. A kedvezményes jegy a Pálmaházba és az Akváriumba is belépést enged. Reggel 9 és délután 3 óra között vetélkedőt is szerveznek a kert zoopedagógusai. Az öt állomásból álló vetélkedőre iskolák 6-12 tagú csoportjainak jelentkezését várják. A téma: hobbiállatok és „vad” rokonaik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!