Hírek

2006.09.13. 18:32

„A kormány egyetlen üzenete: hallgatók, fizessetek!”

BAMA

Az oly sokat tárgyalt, többször megváltoztatott, nagy visszhangot kiváltott tandíj bevezetése ellen megkezdődött a demonstrációsorozat, melynek első állomása Szeged volt. A tiszaparti város Dugonics terén kétezer egyetemista és főiskolás jelent meg azért, hogy ezzel is egyértelművé tegyék, nem értenek egyet a tandíjjal, mert szerintük ez nem megoldás az oktatás finanszírozási problémáira.

„A hallgatók nem tandíjat, hanem valódi reformokat szeretnének a felsőoktatásban” – jelentette ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke. Ekler Gergely szerint a felsőoktatás finanszírozása ma is ezer sebből vérzik, s mindenki elismeri, hogy komoly megújításra szorul.

A szavak mögött azonban, mint oly sokszor, most sem látszanak a tettek. A HÖOK elnöke arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc a választási kampányában még azt ígérte: nem lesz tandíj. Ekler szerint a kormányzati elszántságnak ma egyetlen üzenete látszik: hallgatók, fizessetek!

Pécsen, Debrecenben és Budapesten a jövő héten lesz tüntetés, a fővárosba tízezer egyetemistát és hallgatót várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!