Hírek

2006.09.17. 20:43

A Fidesz nemet mond a GMO-s növényekre

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke vasárnap elmondta: a Fidesz nemet mond a génmanipulált növényekre. Font Sándor kifejtette: a jövő héten tárgyalja az Európai Unió az a csatlakozási védzáradékot, amely eddig lehetővé tette, hogy Magyarország tiltsa a génmanipulált (GMO) növények termesztését.

BAMA

A politikus elmondta, hogy az MSZP benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amely megengedné Magyarországon a GMO-s növények termesztését, és szabályozná ezek termesztését a hagyományos és a bionövényekkel együtt. „A Fidesz egyértelmű álláspontja, hogy a védzáradékot továbbra is fenn kell tartani, a teljes tiltást kell bevezetni a GMO-s  növények termesztésére” - hangsúlyozta Font Sándor. Hozzátette, hogy amennyiben mégis feloldanák a védzáradékot, az uniós bírósághoz kell fordulni. Mint mondta, semmilyen hosszú távú elemzés nincs a birtokukban arra vonatkozóan, hogy a GMO-s növényeknek milyen az emberekre, illetve más élőlényekre gyakorolt hatása. A fideszes képviselő azt mondta: ha Magyarországon megengedjük a GMO-s növények termesztését, elveszítjük az utolsó mezőgazdaságban még meglévő előnyünket, a tiszta agrárkörnyezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!