Hírek

2006.08.21. 10:03

Rendkívüli ülést tartott a fővárosi védelmi bizottság

A közvetlen életveszély elhárítását tartja a legfontosabb feladatnak a Fővárosi Önkormányzat Védelmi Bizottsága, amely rendkívüli ülést tartott vasárnap éjjel, a halálos áldozatokat követelő budapesti vihar után.

BAMA

A viharnak a jelenlegi adatok szerint három halálos áldozata van, eddig mintegy kétszázötven sérültet láttak el a kórházak - közölte Demszky Gábor főpolgármester újságírókkal a zárt ajtók mögött tartott tanácskozást követően, nem sokkal hétfőn hajnali egy óra előtt. Mint elmondta, a szél erőssége az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint elérte az óránkénti 120 kilométert, és rövid idő alatt 8 milliméter csapadék hullott a belvárosra. A Budapesti rendőr-főkapitányság becslése szerint a vihar kezdetekor 1-1,5 millióan nézték a tűzijátékot.

A főpolgármester annak a véleményének adott hangot: a tragédiák nem következtek volna be, ha a szervezők a meteorológiai szolgálat 20 óra körül kiadott jelentése után lemondták volna a tűzijátékot, ezért alapos vizsgálatra van szükség a körülmények tisztázására. Arra a kérdésre, ki fogja a vizsgálatot lefolytatni, azt mondta, mindez nem az ő illetékessége. Demszky Gábor kijelentette továbbá, hogy véleménye szerint a  Budapesti rendőr-főkapitányságot nem terheli felelőség a történtekért. Azt is elmondta, hogy a főváros nem állíthatja le a tűzijátékot, az nem fővárosi rendezvény.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!