Hírek

2006.08.17. 17:42

Rákosok lettek a gyógyszerkísérlet önkéntesei

Valószínűleg rákbetegek lesznek annak a brit gyógyszerkísérletnek a résztvevői, akik nem a látszatgyógyszert, hanem a valódi tablettát szedték be.

BAMA

Idén márciusban derült ki, hogy egy gyógyszerkísérlet balul sikerült Nagy-Britanniában. A német TeGenero laboratórium olyan gyógyszert próbált előállítani, amelyet reményei szerint sikerrel lehetett volna alkalmazni fehérvérűség és sclerosis multiplex ellen. A nyolc önként jelentkezett egészséges fiatalember közül hatnak adták be próbaképpen a kísérleti gyógyszert. A további két önkéntes placebót, látszatgyógyszert kapott. A hat fiatalt rettenetes rosszullét fogta el: légszomj, tűrhetetlen mellkasi fájdalom, rendkívül heves szívdobogás. Egyikük elfeketedett kéz- és lábujjait nagyrészt amputálni kell.

Az áldozatokat most megvizsgálta egy immunológiai szakértő, aki négyükkel közölte, hogy valószínűleg rákbetegek lesznek. Az egyik fiatalemberen már mutatkoznak a rákszerű immunbetegség, a lupus, más nevén bőrfarkas jelei, egy 24 éves fiatalnál pedig nyirokrendszeri rák jeleit találta a professzor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!