Hírek

2006.08.05. 19:32

MSZP: a Fidesz a „szélsőjobbal” működne együtt

Az MSZP szerint a Fidesznek tisztáznia kell, hogyan képzeli el a tervezett együttműködést a MIÉP-pel és a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, jelentette ki Lendvai Ildikó szombaton Vásárosnamény-Gergelyiugornyán.

BAMA

A frakcióvezető az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei találkozóján elmondta: az Orbán Viktor által meghirdetett jobboldali összefogásban "a radikális szélsőjobboldali segédcsapatok is egyre inkább helyet kapnak. Véleménye szerint a Fidesz elnökének választ kell adnia a pártja, illetve a MIÉP és a Jobbik közötti kapcsolatok által felvetett kérdésekre, annál is inkább, mert vezető politikusai közül Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Rogán Antal volt kampányfőnök, Budapest V. kerületének polgármester-jelöltje is elfogadta „a szélsőségesnek tartott politikai szerveződések támogatását” az október 1-jei önkormányzati választásra.

Juhász Ferenc alelnök azt hangsúlyozta: kísértetiesen kezd hasonlítani a helyzet a Szlovákiában történtekre, ahol a szélsőségesek is bekerültek a hatalomba, s "ennek bekövetkezésétől óvni kell Magyarországot". Véleménye szerint "nagyon rossz úton indult el a legnagyobb ellenzéki párt".
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!