Hírek

2006.08.31. 14:55

Hadüzenet az egészségügynek

Korményzati ámokfutásnak minősíte4tte az ellenzék a konvergencia-programot, néhány perccel annak elfogadása után

BAMA

Hadüzenet, merénylet az egészségügy ellen, halálos veszély, kormányzati ámokfutás, szakmaiatlan flúgos futam" - ezekkel a kifejezésekkel minősítette csütörtökön Mikola István, a Fidesz országgyűlési képviselője a konvergenciaprogramot - néhány perccel annak balatonőszödi elfogadása után -, valamint a kormányzat egészségügyi Zöld könyvét.

A politikus azt az álláspontot fejtette ki sajtótájékoztatóján, hogy a konvergenciaprogram egészségügyre vonatkozó részeinek bevezetése után az egészségügy nem lesz képes tízmillió ember ellátni, legfeljebb ötmilliót.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke úgy értékelte, hogy "falra hányt borsó" volt, amit a parlamentben mondtak, de minden törvényes eszközt felhasználnak a további romlás megakadályozása érdekében.

Ennek kapcsán kérdésre válaszolva utalt arra, hogy tudomása szerint a gyógyszerészek után más egészségügyi szakmai szervezetek is demonstrációt terveznek, amelyeket támogat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!