Hírek

2006.08.19. 17:50

1000 m: aranyos kajaknégyesek

A férfi és a női kajaknégyes is aranyérmet szerzett 1000 m-en a szegedi világbajnokságon, a kenus kvartett pedig hatodikként zárt. A magyar csapat fantasztikusan teljesítve összesen hat arany- és egy bronzéremmel zárta a leghosszabb táv döntőit.

BAMA

A fiatal kenus egység - Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor - a racicei kontinensbajnokságon harmadik volt, ezúttal azonban reálisan nem lehettek érmes reményei. A verseny aztán be is bizonyította, hogy a világbajnoki mezőny még túl erős számukra, hiszen a hatodik helyen zártak, de ez a teljesítmény is dicséretes tőlük. Az élen német, kanadai, fehérorosz hajó volt a sorrend.

Az egyenként rutinos tagokból álló, Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos és Horváth Gábor alkotta kajakos kvartett idén alakult, és a vb-n mutatkozott be először a nemzetközi porondon, ugyanis az Eb-n más összeállítású magyar együttes szerepelt. Vereckei a pénteki középfutam megnyerése után azt mondta: egy éremmel már elégedettek lennének. A címvédő németekkel és az Eb-első szlovákokkal megtűzdelt, "sűrű" mezőnyben ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, de a magyarok remekül megoldották a leckét: féltávnál már az élre álltak és a vezetést a folytatásban sem engedték ki a kezükből.

A friss Európa-bajnok Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Keresztesi Alexandra női kajaknégyes esélyeshez méltó versenyzéssel utasította maga mögé riválisait, akik - csakúgy, mint a kontinensviadalon - csak a második és harmadik helyért harcolhattak. Ez utóbbi csatát a németek nyerték a kínaiak előtt. Kovács és Janics párosbeli sikerük után bő fél órával második  lsőségüket gyűjtötték be a Maty-éren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!