Hírek

2006.07.18. 21:44

Tasnádi Péter alelnök lehet Toller utódja

Az MSZP pécsi választmánya azt javasolta kedden a párt küldötteinek, hogy Tasnádi Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke legyen a szocialisták végleges pécsi polgármesterjelöltje az önkormányzati választásokon.

BAMA

A választmányi tagok többsége úgy ítélte meg, hogy Tasnádi Péter alkalmas Pécs polgármesterének. Komoly közigazgatási tapasztalatokkal rendelkező személy, akinek irányításával sikerre vihetők a városban megkezdett fejlesztések, különös tekintettel az Európa kulturális fővárosa program beruházásai - mondta Tóth Bertalan választmányi elnök az estébe nyúló, mintegy három órán át tartott ülést követően. Hozzátette: jelenleg Tasnádi Péter az MSZP egyetlen jelöltje, miután a napokban a helyi jelölőbizottság által javasolt Tóth Bertalan választmányi elnök, Juhász István, a párt városi elnöke, valamint Bókay Endre országgyűlési képviselő a választmányi ülésen visszalépett a jelöléstől. A végleges jelöltet a párt helyi szervezetének pénteken összeülő küldöttértekezlete választja meg titkos szavazással, az értekezleten azonban még bárki lehet jelölt, ha bírja a küldöttek harminc százalékának támogatását.

A választmányi ülésre és a küldöttértekezletre azért került sor, mert a párt polgármesterjelöltje, Toller László június 19-én autóbalesetet szenvedett, súlyos sérülésekkel a pécsi idegsebészeti klinika intenzív osztályán fekszik, s felépülése a kezelőorvosa szerint hosszú időt vesz igénybe. Az MTI szocialista körökből származó információi szerint Toller László lehetséges utódjául az elmúlt hetekben konkréten összesen tizenegy név merült fel.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!