Hírek

2006.07.27. 07:46

Ma mutatják be a felfrissített fejlesztési tervet

A Brüsszel felé benyújtandó dokumentum összesen nyolcezer milliárd forint fejlesztési forrás szétosztásának alapja.

Gyükeri Mercédesz

Tegnapi ülésén tárgyalta a kormány a második Nemzeti Fejlesztési Tervet (NFT 2). A Brüsszel felé benyújtandó dokumentum, amelyet Gyurcsány Ferenc ma mutat be, 2007–2013 között összesen nyolcezer milliárd forint fejlesztési forrás szétosztásának alapja.

A terv nagyjából megfelel a már tavasszal társadalmi vitára bocsátott Új Magyarország programnak, amellyel egyébként az MSZP a tavaszi választások idején kampányolt. Neve azonban változott: a Foglalkoztatás és növekedés címet kapta.

Ebben szerepelnek azok a nagyberuházások – elsősorban az úthálózat fejlesztésére vagy környezetvédelmi beruházásokra vonatkozó projektek – is, amelyek a tervek szerint uniós részfinanszírozással valósulnak meg.
A regionális, illetve az első, 2004–2006-os időszakra érvényes NFT-hez hasonlóan ágazati programokra tagolt terv szeptemberben kerül a parlament elé, s a kormány végső döntése után jut el az Európai Bizottsághoz. A 2007-től nyújtandó támogatások pályázati kiírása a jövő év elejére várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!