Hírek

2006.07.06. 11:42

Az állam is gondolkozzon környezettudatosan!

A Fidesz alelnöke, Varga Mihály szerint az államnak is környezettudatosan kellene gondolkodnia, s a környezetet kevésbé szennyező vasút fejlesztését előtérbe helyezni.

BAMA

Varga Mihály a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában csütörtökön az egyes vasúti szárnyvonalak szerdán bejelentett megszüntetésével kapcsolatban hangsúlyozta: a vasúti fejlesztések mellett van, mert ez a közlekedési eszköz kevésbé rongálja a környezetet, kevesebb energiát használ fel mint a buszközlekedés, s az útépítésnél a vasút kevesebb területet foglal el.

"Igenis fontosnak tartanám, hogy az állam is környezettudatosan gondolkozzon különböző fejlesztési kérdésekben" - fogalmazott Varga Mihály, hozzátéve, hogy Nyugat-Európában is támogatják a vasútépítést. Kóka János közlekedési és gazdasági miniszter szerdán jelentette be, hogy a kormány a tervek szerint még az idén megszünteti 28 vasúti mellékvonalon a személyszállítást, s a Volán buszok közlekednek majd ezeken a vonalakon.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!