Hírek

2006.04.20. 15:38

Húszezer halálraítélt világszerte

Az Amnesty International adatai szerint húszezer elítélt várja a kivégzését világszerte napjainkban, és a legtöbb embert Kínában végzik ki.

BAMA

A nemzetközi jogvédő szervezet magyarországi irodája a  kínai nagykövetség előtt ismertette jelentését csütörtökön  Budapesten. Az Amnesty International Magyarország igazgatója, Fodor Márk hangsúlyozta: a  szervezet felszólítja a magyar kormányt, hogy következetesen álljon ki az emberi jogok kérdése mellett, és kétoldalú kapcsolataiban  követelje a halálbüntetés eltörlését, különösképpen Kína, az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia és Irán esetében.
A halálbüntetés nemzetközi gyakorlatát vizsgáló legújabb éves  jelentésében az Amnesty International feltárta, hogy a 2005-ös év során több mint  kétezer embert végeztek ki a világ 22 országában, döntő többségüket  Kínában, Iránban, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Államokban.
    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!