Hírek

2006.04.06. 12:13

Dán üzem javítja a Nyírség foglakoztatási helyzetét

Egészségügyi eszközöket gyártó üzemet épít Nyírbátorban a dán Coloplast, jelentette be a cég nemzetközi termelési alelnöke. A beruházáshoz a magyar kormány támogatást nyújt.

BAMA

A Coloplast, amely az európai egészségügyi eszköz-piacon forgalmazott termékek közel egyharmadát adja, az amerikai piacból pedig 10 százalékos arányban részesedik, már megállapodott a beruházásról a magyar kormánnyal, mondta el John R. Nielsen. A sajtótájékoztatón jelen lévő Veres János pénzügyminiszter közölte: a dán cég, amelynek Tatabányán már van egy 800 főt foglalkoztató, eredményesen működő gyára, a kormány 2003-tól alkalmazott befektetés-ösztönzési rendszere keretében kap segítséget szabolcsi befektetésének megvalósításához. A pénzügyi tárca vezetője hangsúlyozta, hogy a program a felzárkóztatásra szoruló térségek fejlesztését segíti, s a kiemelt támogatással, a nyírbátori új üzem foglalkoztatottjainak számát is figyelembe véve, eddig már több mint hatezer munkahelyet teremtettek. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!