Hírek

2006.04.16. 14:36

Bölcskei Gusztáv húsvéti üzenete

A Nagytemplomban rendezett húsvéti ünnepi istentiszteleten a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a húsvét jézusi meglepetése, a feltámadás a megújulás ünnepe.

BAMA

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szerint 2006-ban húsvét üzenete: ne féljetek! Néhány példával is szolgált arra, hogy milyen félelmek bujkálhatnak az emberekben. Megemlítette a gátakon rendületlenül kitartók, az elesettek, a betegek félelmét, míg a társadalmi folyamatok miatti félelemérzetet Bibó István szavaival érzékeltette: demokratának lenni annyit jelent, mint nem félni. Ne féljetek, mert a halálnak nincs többé keze - idézte a püspök Krisztus szavait, amelyeket úgy értelmezett, hogy Jézus megadta az embereknek a megújulás, a feltámadás reményét. A református püspök emlékeztette az egybegyűlteket, hogy a húsvét jézusi meglepetése, a feltámadás a megújulás ünnepe.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!