Hírek

2006.01.15. 18:12

Orbán: sokkal súlyosabb a helyzet mint gondoltam

A Gazdasági konzultáció tapasztalatai alapján a Fidesz megállapodást kötne a gazdasági élet szereplőivel – mondta Orbán Viktor pártelnök a konzultációt lezáró rendezvényen. Hozzátette: ebben a párt kormányra jutása esetén felhasználná a konzultáció során összegzett javaslatokat.

Sz. Sz.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy ezek alól azonban kivétel a gazdasági szereplők által javasolt egykulcsos jövedelemadó rendszere, mivel ez nem ad kedvezményeket a gyermekeket nevelő családoknak. Orbán Viktor szerint annyira igazságtalan a jelenlegi adórendszer, hogy még a nyúltartók is több kedvezményhez jutnak, mint a gyermekes családok. A pártelnök szavai szerint a konzultáció tapasztalatai alapján sokkal súlyosabb kép rajzolódott ki a gazdaság jelenlegi  helyzetéről, mint azt gondolta volna. Hozzátette: a gazdaság problémájával a liberális elemzők is tisztában vannak, de erről  azért hallgatnak, hogy ne segítsék „Belzebub”, vagyis az ő visszatérését a hatalomra. Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság „nem áll a saját lábán”, mivel 700 ezer embernek nincs munkahelye pedig tudna és szeretne is dolgozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!