Hírek

2006.01.06. 00:00

Merényletek: véres csütörtök iraki városokban

Irakban Csütörtökön haltak meg legtöbben a december 15-ei választások óta. Ramadiban félszáz embert ölt meg egy öngyilkos merénylő, amikor bombát robbantott a rendőrtoborzó irodánál. Kerbalában, a síiták szent városában 42-en haltak meg egy pokolgéptől. A Bagdadtól 80 kilométerre eső település eddig viszonylag mentes volt az erőszakcselekményektől.

Cs. E.

A gyilkos merényletek száma az utóbbi napokban tovább nőtt Irakban. Szerdán ötvenen vesztették életüket az országban. Harmincan akkor haltak meg, amikor az öngyilkos merénylő egy sírkertben, temetés közben robbantotta fel magát. Ezt megelőzően a támadók aknavetőkkel és automata fegyverekkel lőtték a síita gyászolókat.

George Bush egy beszédében kijelentette: lehetséges, hogy még az idén csökkentik az Irakban állomásozó amerikai katonák számát. Az elnök hozzátette: a csapatkivonás a helyzettől és a helyszínen szolgálatban levő amerikai parancsnok javaslataitól függ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!