Hírek

2006.01.16. 00:00

Köszönet Gyurcsánynak

Vasárnap tartotta évadnyitó rendezvényét az MSZP. A pártelnök biztatott, a miniszterelnök bizakodott, és a hatás nem maradt el.

Dreissiger Ágnes

Az Ajtósi Dürer sori rendezvényházban ott volt a szocialisták apraja-nagyja: Újhelyi István sürgött-forgott, Toller László viccelődött, Mandur László integetett, Lamperth Mónika ölelgetett. A családias hangulatot csupán az rontotta el, hogy a váróterem túl kicsinek bizonyult a roppant érdeklődésre számot tartó eseményhez. A rendezvényterem jobb és bal oldalán három-három plazmatelevízión is nyomon lehetett követni az eseményeket. Aztán Szekeres Imre tűnt fel a tévén, és élőben is. A később konferansziét is játszó elnökhelyettes beszélt a szocialista párt eddigi munkásságáról, majd megköszönte a miniszterelnöknek, hogy ilyen sokat tett az országért.

„Persze azért mi is rendesen dolgoztunk az önkormányzatokban, a pártban és a frakcióban” – tette hozzá somolyogva. Azzal sem ő, sem a későbbi megszólalók nem áltatták a hallgatóságot, hogy kifogytak volna a tennivalókból, ám Szekeres szerint önbizalommal és szerénységgel vághatnak a 2006-os esztendőbe. Kétségtelenül az ezután szót kapó Hiller István pártelnöké volt vasárnap a főszerep: „Nagyszerű volt, Feri!” – foglalta össze a kormány eddigi teljesítményét. Hiller szerint az MSZP-nek van mire büszkének lennie, a párt soha ilyen jól szervezetten és egységesen nem nézett még a közelgő választások elé. „Ismerjük egymás gondolatait, de nincs olyan választókerület, amit eleve megnyertnek tekintenénk, s mindenki szavazata egyformán fontos. Arra kérek mindenkit keletről nyugatra, északról délre, hogy ezt a mentalitást vallja, és akkor meglesz az eredménye” – amikor a hallgatóság már együtt libabőrözött volna Hiller Istánnal a gyönyörűségtól, ő még rátett egy lapáttal az „együtt, veletek, közösen” befejezéssel. Az ellenzék gúnyolására még elejtett egy-két poént, aztán átadta a miniszterelnöknek a szót.

Gyurcsány Ferenc a negatív kampány ellen érvelt: „arra kérlek benneteket, hogy alávalót és durvát, igaztalant és hamist, személyesen bántót és tisztességben sértőt sem szóban, sem írásban, sem újságban, sem könyvben ne kövessetek el. … A választás nem Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc személyes csatája, nem arról szól, hogy fogják hívni a következő miniszterelnököt” – mondta, ám láthatóan a rendezvényen ülők nem bánnák, ha mégis inkább Gyurcsánynak hívnák azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!