Hírek

2006.01.03. 07:08

Emelkedik a családi pótlék, adó a luxus ingatlanokra

Az idén január elsejétől közel kétszeresére emelkedik a családi pótlék összege, és a gyermek egyéves korától az anya a gyes megtartása mellett is teljes munkaidős állást vállalhat – ismertette hétfőn a Száz lépés programjának 2006-ban hatályba lépő 46 új elemét Kiss Péter.

É. S.

A kancellária miniszter közölte, hogy január elsejétől 50-ről 55 százalékra emelkedik a saját jogú nyugdíjjal nem rendelkező özvegyek nyugdíja. Az általános forgalmi adó felső kulcsa 25-ről 20 százalékra csökken, a luxus ingatlanokra adót vetnek ki. A mikrovállalkozásokat a kancelláriaminiszter szerint azzal segítik, hogy 5 millió forint adóalapig 10 százalékra mérséklődik a társasági adókulcs.

A Fidesz szerint a kormány pénzt vett el a családoktól, az áfa csökkentés kedvező hatásait pedig áremelésekkel semlegesíti – jelentette ki Halász János közleményében. A Fidesz frakció szóvivője szerint a kormány az elmúlt három és fél évben radikális adócsökkentést ígért, ezzel szemben 38 alkalommal emelte az adókat, és 8 új adót vezetett be. A Fidesz hangsúlyozza, hogy nem történt érdemi előrelépés a munkahelyteremtés esetében sem, hiszen a „hangzatos ígéretek és szlogenek hatására nem jöttek létre új munkahelyek”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!