Hírek

2005.12.22. 00:00

Terroristának nevezték George Busht

F. K.

Terroristának nevezte George W. Busht, az Egyesült Államok elnökét Evo Morales, Bolívia frissen megválasztott elnöke. A dél-amerikai állam első indián származású vezetője az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott interjújában kijelentette, hogy csak egyetlen terroristát ismer, mégpedig Bush személyében.
A bolíviai kormány az elnöki nyilatkozat után „kárenyhítésként” arra hivatkozott, hogy az elnök szövegét félreértelmezték, amikor a spanyol szavakat arabra fordították. „Nem emlékszem rá, hogy az elnök mondott volna ilyet” – közölte az új elnök kormányszóvivője.
Bolívia és Dél-Amerika első indián származású elnöke megválasztása utáni első sajtóértekezletén kilátásba helyezte: meg fogja akadályozni, hogy Washington a kábítószer-csempészet elleni küzdelem ürügyén erősítse katonai jelenlétét Bolíviában. Ugyanakkor magasztalta Fidel Castro kubai és Hugo Chávez venezuelai vezetőt. Mind Castro, mind Chávez rendszeresen, éles szavakkal szokta bírálni Washington politikáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!