Hírek

2005.12.29. 00:00

Hókáosz Európában, bozóttűz Amerikában

A szakadatlan havazás következtében drámai helyzet alakult ki Franciaország keleti és északnyugati részein. Több ezren töltötték a múlt éjszakát a kocsijukban az A31-es autópályán.

Farkas Károly

A Toul és Nancy közötti autópályán végül a tűzoltók vittek forró italt és ételt a bajbajutottaknak, akik közül sokan hátrahagyták kocsijukat, mert a környező települések menedéket ajánlottak nekik. Kaotikus a helyzet Nagy-Britannia több részén is. Az előrejelzések szerint a legrosszabb még hátravan. Nagy-Britanniában a kritikus helyeken arra kérték az embereket, hogy ha tehetik, maradjanak otthon.

Közben az Egyesült Államok két déli államában, Oklahomában és Texasban erdő- és bozóttüzek miatt alakult ki katasztrófahelyzet. A szokatlanul nagy szárazság és a hőség miatt egyre több helyen égnek a növények. A tüzek lakott helyeket is veszélyeztetnek. Oklahomában egy kisvárost teljesen ki kellett üríteni. Az oltás és a mentés igen nehezen halad, mert az erős szél miatt a helikopterek sok helyen nem tudnak felszállni. Egy idős asszony meghalt, és hírügynökségi jelentések szerint sok az égési sérült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!