Hírek

2005.12.16. 00:00

Ferihegy: örömünnep vagy halotti tor?

BAMA

Lapunk információja alapján ezen a héten senki se tervezzen utazást repülőgéppel. A szakszervezetek ugyanis a pénteki tárgyalásoktól teszik függővé, hogy lesz-e sztrájk Ferihegyen – jelentette ki lapunknak Hilmer Sándor, a munkavállalók szóvivője. A Budapest Airport Rt. (BA) tárgyalása tegnap azért fejeződött be, mert a szakszervezetek közleménye szerint a BA igazgatósága munkaebédre volt hivatalos magas rangú kormányzati vezetőkkel. Mi az ő eladás feletti örömünnepüket csak halotti torként tudjuk értelmezni – fogalmaz az érdekképviselet. Kovács Zoltán, az üzemi tanács elnöke szerint az ÁPV Rt. sem biztosítékot, sem garanciákat nem vállal a repülőtéri munkavállalók jövőjével kapcsolatban.
Az ÁPV Rt. tegnap megerősítette a BA privatizációjára kiírt pályázat végeredményét, és azt javasolja a vagyonigazgatóságnak, hogy a brit BAA-val kösse meg a szerződést.  n Izing Antal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!