Hírek

2005.12.15. 00:00

Azoknak is jár a Start kártya, akik október előtt már dolgoztak

T. M.

Azoknak a fiataloknak is érdemes kiváltaniuk a Start kártyát, akik október 1-je előtt pályakezdőként vagy ösztöndíjas foglalkoztatottként kedvezményben részesültek.
Ők a kártya kiváltása esetén a korábbi munkába állásuktól számított két éven át jogosultak a Start kártya járulékkedvezményeire – közölte az APEH. Így azok után is igénybe vehetik a munkaadók a Start kártya-járulékkedvezményeket, akik a rendelet hatályba lépésekor, azaz október elsején már dolgoztak. Igaz, csak a munkába állásuktól számított kilenc hónap letelte után – a korábbi kedvezmények ugyanis ennyi időre szóltak. 
Mindez azokra a fiatalokra vonatkozik, akik a munkába állás idején még nem töltötték be 25. életévüket és a tanulmányaikat már befejezték. Továbbá azokra az ösztöndíjasokra, akik a foglalkoztatás megkezdésénél még nem töltötték be 30. életévüket, diplomájukat az ezt megelőző két évben adták ki, és nem álltak munkaviszonyban. A pályakezdők után a foglalkoztatás első évében a bruttó kereset 15 százalékát, a 2. évben 25 százalékát kell járulékként kifizetni a munkáltatónak. Mentesülnek a tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!