Hírek

2005.12.19. 00:00

A választások nem hoztak békét Irakba

A december 15-én rendezett választások – részben a hatóságok drákói szigora miatt – viszonylag nyugalomban folytak le Irakban, ám a terrorcselekmények intenzitása mit sem csökkent. Vasárnap reggelre négy helyről jelentettek robbantásokat. A véres éjszakának több mint tíz halottja volt.

F. K.

Bagdadban három rendőr meghalt, ketten megsebesültek az al-Musztansziríja egyetem közelében gépkocsiba rejtett pokolgéptől. Egy másik kerületben a légierő egyik tábornokát autójának volánjánál lőtték le ismeretlenek. Ugyancsak Bagdadban a legnagyobb síita párt, az Iraki Iszlám Forradalom Legfelsőbb Tanácsának egy tagja esett áldozatul orvlövészeknek.
Kirkukban a Kurdisztáni Hazafias Unió (PUK) egyik helyi vezetőjének két rokonát lőtték le, míg az ugyancsak észak-iraki Baladruzban egy borbélyüzletben gyilkoltak meg két rendőrt és egy borbélyt, valamint megsebesítettek három vendéget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!