Hírek

2005.11.14. 07:00

Több gázért kevesebbet fizet a szomszéd

Olvasónk társasházában a lakók átalányt fizetnek a központi fűtésért. Vannak azonban, akik nem engedik be a szakembert, hogy állítsa be a készüléket. Így ők több gázt használhatnak.

BAMA

Ugyanannyi pénzért magasabb gázfogyasztás? Ez valóban méltánytalan a többi lakóval szemben. A társasház tulajdonosai vessék fel a problémát a közgyűlésen - tanácsolják a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Próbálják meg békés úton rendezni az ügyet.

Ha ez nem sikerül, a közös képviselő felszólíthatja a „renitenseket”, hogy tegyenek eleget kötelezettségüknek. Vagy engedjék be lakásukba a szakembert, aki náluk is beállítja a készülékeket, vagy pedig fizessenek. Róják le a közös kasszába azt a költségtöbbletet, amely az általuk fogyasztott több gáz után jár. Az ügyvéd javaslata tehát: a ház tulajdonosainak közössége hárítsa át a költségeket társaira. A szakember munkadíját ugyanúgy, mint az elhasznált többletgáz árát. Hiszen annak a társasház költségvetésében nyoma van. Igazságtalan és jogtalan magatartás, ha némelyek az együttélés szabályait felrúgva cselekednek. Ráadásul úgy, hogy azt a többiek pénze bánja.

Mielőtt azonban kenyértörésre kerül sor - hangsúlyozza az ügyvéd -, igyekezzenek békésen meggyőzni a „túlfogyasztókat” arról, hogy felelőtlenségükkel mibe keverték a többieket.

Ezek is érdekelhetik