Hírek

2005.10.22. 00:00

Újra elmaradt a Fradi-siker

A bajnoki rajt előtt kevesen gondoltak arra, hogy a megmaradásáért küzdő ZTE a nyolcadik forduló után az ötödik helyen áll majd.

BAMA

Arra sem fogadtak volna sokan, hogy a megfiatalított MTK hét lejátszott mérkőzést követően veretlen marad. Nos, most ez a két meglepetéscsapat csap össze egymással a ZTE otthonában. Az egerszegiek hazai mérlege jobb nem is lehetne, hiszen még pontot sem vesztett Dajka László csapata, ráadásul a 11 szerzett gól ellenében csak 2 kapott szerepel a csapat neve mellett.
Az MTK vendégként a megszerezhető kilenc pontból hetet begyűjtött. Nyert a REAC ellen, győzött Sopronban, Debrecenben is pontot szerzett. Ilyen előzmények után várható, hogy nem unatkoznak majd a nézők. Az esélyeket Péter Zoltánnal, a Zalaegerszeg egykori válogatott hátvédjével latolgattuk. A ZTE remek fizikai adottságokkal rendelkező labdarúgója 28 alkalommal öltötte magára a válogatott mezét, és hátvéd létére 4 gólt szerzett. Jelenleg az utánpótlással foglalkozik. Az előző idényt a 18 évesekkel dolgozta végig, majd nyáron váltott, most a ZTE 14 éves fiataljainak a mestere.
– Nekem az MTK elleni meccsek valamivel többet jelentenek a többinél – mondja Péter Zoltán. Balszélsőként kezdtem, majd hetvennyolc áprilisában kényszerűségből balhátvéd lettem. Maradtam a védelemben, válogatott lettem, lehet, hogy csatárként sohasem jutok el a címeres mezig.
Ami a vasárnapi mecscset illeti, a legvalószínűbb a döntetlen. A ZTE mellett szól a rutin és a hazai pálya, míg az MTK erőssége a fiatalos lendület. Kérdés, hogy melyik lesz döntő ezen a meccsen. Zalai szívem mondatja velem, hogy a mérleg nyelve talán mégis a ZTE felé billen majd.
A tegnap esti meccs napján jelentették be, hogy Pajkos Jánosé a vezetőedzői poszt Diósgyőrben, a pro-licencszel nem rendelkező Zoran Kuntics hivatalosan Pajkos segítője lesz. n Lázár Lajos

küzdő ZTE a nyolcadik forduló után az ötödik helyen áll majd. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!