Hírek

2005.10.07. 00:00

Új utakon járhatnak a „szomszédok”

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="143"] Az új játszóteret az új utak követik
[/caption]– Nagyon ráfért már az utakra a felújítás. Régóta élünk itt, hosszú évek óta semmi sem történt. Most remélhetőleg végre változik a helyzet – mondta Kincses Anita, az egyik tízemeletes ház lakója. – Gazdagrét egy kis sziget, kis terület, ahol körülbelül tízezren élnek. Ezért is speciális a helyzete. Két út, a Rétköz és a Gazdagréti út veszi körbe. Hatalmas forgalmat bonyolítanak. Azaz nagy az igénybevételük nap mint nap. Az utak felújításáért sikeresen pályázott a kerület. Így a több tízmillió forintos költséget a főváros biztosítja – mondta a Reggelnek a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője. Böhm András szerint a Rétköz és a Gazdagréti út felújítása a főváros és a kerület együttműködésének jó példája.

 – A munkát a Budaörsi útnál kezdtük. Az ott látottak azonban kihívás elé állítottak minket. Rendkívüli, máshol még nem tapasztalt jelenséggel találkoztunk. A beton- és az aszfaltburkolat között vizet találtunk. Mint kiderült, ez okozta a burkolatban lévő mély repedéseket – mondta Lakos Imre, a XI. kerület alpolgármestere.

A munka több ütemben zajlik. A felújításhoz új technológiát dolgoznak ki a szakértők. Ugyanis csak speciális technikával lehet ezt a szakaszt átépíteni, és a teljes burkolatot kicserélni. A tervezés miatt azonban nem áll meg a munka. A feladatokat átszervezték. A Rétköz utcában, az Eleven Centertől fölfelé haladva kezdődött az út felújítása. A munka a tervek szerint novemberben fejeződik be. Az utakhoz új parkoló is jár.

– A Gazdagréti úton és a Gazdagréti téren parkoló épül csaknem 3000 négyzetméteren. A területen 150 autó parkolhat majd. Újbuda panelprogramja keretében megtörtént az első Gazdagréti panelház teljes hőszigetelése. A gazdagréti házak pályázat útján juthatnak hozzá az önkormányzat támogatásához – mondta Lakos Imre alpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!