Hírek

2005.10.21. 00:00

Miért nem épült fel a csepeli híd?

Hidas hitegetés címmel emlékeztető jellegű tájékoztatót tartott tegnap a Fidesz. Németh Szilárd, a párt csepeli országgyűlési képviselője és Kupper András, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője stílusosan Demszky Gábor városházi irodája előtt vert tábort. A politikusok ezúttal a főpolgármester XXI. kerületi ígéreteit kérték számon.

V. M.

– Az Észak-Csepelt Budával összekötő Galvani utcai hidat gyakorlatilag az 1994-es választások óta mindegyik kampányban megígérték. A legutóbbi alkalommal 2002-re tervezték a híd átadását, de napjainkig egyetlen kapavágás sem történt – mondta Németh. Szerinte a főpolgármester által az évszázad beruházásának nevezett építkezés elmaradásával a hatalmon lévők egész Csepel fejlődését lehetetlenítették el. – Ha mára állna a híd, akkor a környező földterület egyértelműen közterület lenne. Így pedig most nem lehetett volna eladni a spanyoloknak.

– A dolgok mostani állása szerint a hídból sajnos legalább 2015-ig nem lesz semmi, pedig Csepelnek nélkülözhetetlen szüksége lenne rá. A nagyszabású beruházás egyébként nem lenne olcsó, több tízmilliárd forintot igényelne – mondta Tóth Mihály MSZP-s polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!