Hírek

2005.10.27. 13:18

Koporsók a konyhakertben

A Katrina már elvonult, de öröksége még mindig kísért a Mexikói- öböl mentén. Louisiana államban, ahol a hurrikán a legnagyobb károkat okozta, az özönvíz több temetőben kimosta a földből a halottakat. A kripták, koporsók sajátos hajókká váltak, amelyek kijutottak a tengerbe vagy átúsztak a szomszédos telkekre.

Csák E.

A The New York Times olyan morbid esetekről is beszámol, mint bizonyos Bertucci doktor bejelentése: a Saint Bernard-i úr a kertjében egy koporsót talált, s amikor kihívta a halottkémet, kiderült, hogy saját nagyanyja úszott vissza hozzá. Gondot okoz, hogy a koporsók többségén nincs név vagy azonosító. A túlterhelt halottkémek most azt az átmeneti megoldást választották, hogy ideiglenes ravatalozóban helyezik el a talált holttesteket.

Néhány évtizeddel ezelőtt az volt a szokás, hogy a koporsók belsejébe vésték a gyártási számot. Néhány család ennek alapján tudta azonosítani szerettei maradványait. Egyelőre még terv sincs arra, mi történik azokkal a tetemekkel és koporsókkal, amelyeket a forgószél a louisianai mocsárvidék belsejébe ragadott magával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!