Hírek

2005.10.11. 00:00

Gyurcsány az ellenzéket korholta Csurka miatt

Gyurcsány Ferenc „fontos áttörésként” értékelte amerikai látogatását, s oktalannak, elhibázottnak titulálta az előző kormány viselkedését a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után.

É. S.

A miniszterelnök szerint az akkori vezető kormánypártnak, a Fidesznek nem volt bátorsága szembemenni Csurka István által vezetett saját radikálisaival, és azt mondani, hogy „nincs igazatok, amikor azt mondjátok, hogy megérdemlik”. Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy sok tízezer dollár befektetéséről és sok ezer munkahely teremtéséről tárgyaltak. „Gyurcsány Ferenc felelőtlen nyilatkozatával megsértette több ezer amerikai áldozat családtagjainak érzéseit, és becsapta a magyar választópolgárokat, miután valótlanságot állított” – hangoztatta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. „Magyarország egyik legfontosabb szövetségese az Amerikai Egyesült Államok.” – hangoztatta Eörsi Mátyás. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az elkövetkeztő hetekben Párizsban, Zágrábban, valamint Londonban tárgyal az alkotmányos szerződésről – jelentette be Batiz András kormányszóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!