Hírek

2005.10.05. 00:00

Fellebbezés után újra dolgozhatnak a munkások

Tovább folytatódhat a volt SZOT-szálló átépítése, miután a közigazgatási hivatal fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Bíróság határozata ellen, amely leállíttatta a beruházást.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="299"] A volt szálloda tovább épülhet, egyszer talán luxuslakások lesznek benne
[/caption]Az ügyben a táblabíróság mondja ki a végső szót, ám addig akár újabb emeletekkel is gyarapodhat a rózsadombi épület. Az ingatlan tulajdonosa, a Pro-Hill Kft. százlakásos luxusapartmant alakít ki. – Azért fordultunk a Fővárosi Bírósághoz, mert nem szeretnénk, ha bővítenék az épületet – mondta a Reggelnek Korompai Katalin, a Budapest Világörökségért Alapítvány képviselője. – Számítottunk a közigazgatási hivatal fellebbezésére, ám reméljük, hogy a táblabíróság döntése kedvező lesz számunkra. A helyszínen most is folyik a munka. Tegnap kora reggel a helyszínen jártunk. Zajlik az alapok megerősítése és a mélygarázs kialakítása, a környékbeliek nem kis bánatára. – Ez az épület megkeseríti az életünket – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő hölgy. – Bár egy utcával arrébb lakom, az építkezéssel járó zaj ott sem kímél meg bennünket. Már akkor az őrületbe kergettek minket, amikor a Globex Holding luxusszállodát kívánt itt létrehozni. Akkor még bontottak, most újra építenek.

A Pro-Hill Kft. beruházása a II. kerületi képviselőket is megosztotta. Hosszas vita után a politikusok végül úgy döntöttek, hogy pályázatot íratnak ki a homlokzat átépítésére. A polgármester szerint ezzel minden esély meg van arra, hogy a közvélemény által is elfogadott arculatot kapjon az ingatlan. A kft. tudomásul vette a határozatot, és ígéretük szerint hamarosan le is bonyolítják ezt az eljárást. Mindeközben azonban az UNESCO-hoz tartozó Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság arra figyelmeztetett, hogy egynél magasabb épület már veszélyeztetné a Duna-part védettségét.

Kiss Gergely A volt szálloda tovább épülhet, egyszer talán luxuslakások lesznek benne -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!