Hírek

2005.10.24. 00:00

Ellentmondásosak a hírek a nigériai gép túlélőiről

Megtalálták a nigériai Bellview Airlines szombaton lezuhant Boeing–737-esének roncsait. A gép Lagosból, a gazdasági fővárosból tartott a politikai fővárosba, Abujába. A felszállás után a pilóta vihar miatt vészjelzéseket adott le. A fedélzeten száztizenhatan tartózkodtak, köztük az ország több magas rangú tisztségviselője. A Vöröskereszt szerint az utasok legalább fele túlélte a katasztrófát, de a teljesen összeroncsolódott gép kigyulladt, és senki nem ad életjelet.

Gy. Z.

Olusegun Obasanjo nigériai elnököt sokkszerűen érte a szerencsétlenség híre. A Bellview Airlines légitársaságot viszonylag biztonságosnak tartják, csakúgy, mint a lezuhant gép típusát, bár az idei légikatasztrófák zöme épp Boeing–737-essel történt. Afrikai politikusok célul tűzték ki, hogy legkésőbb 2015-ig érezhetően csökkentik a repülőbalesetek számát, a cél azonban most veszélybe került. Nigéria Fekete-Afrika legnagyobb olajkitermelője, ezért a politikusok és a külföldiek is gyakran utaznak a belföldi légi járatokon. Egyelőre nem tudni, hányan, de feltételezik, hogy a most lezuhant gépen is számos külföldi utazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!