Hírek

2005.10.25. 00:00

David Beckham ismét piros lapot kapott Madridban

A Real Madrid vasárnap késő este 2-1-re kikapott a Valenciától a Bernabéuban, így át kellett engednie a vezető helyet a Getafénak. A találkozó érdekessége, hogy Thomas Gravesen és David Beckham is piros lapot kapott.

Dénes T.

Az angol válogatott középpályásnak ez volt a második kiállítása októberben. Az elsőnél kétes elsőséggel gazdagította pályafutását: az angol válogatott történetének mindmáig egyetlen tagja lett, akit kétszer is kiállítottak a háromoroszlános mezben. A mostani büntetést hasonló sportszerűtlenség miatt kapta, mint Wayne Rooney, a Manchester United csatára a Villarreal elleni BL-meccsen: gúnyosan megtapsolta a bírót. Az ügy érdekessége, hogy az első eset után éppen Becks kelt ki Rooney ellen, mondván, itt az ideje, hogy lehiggadjon. David Beckham pályafutása során hatszor kapott piros lapot, a legemlékezetesebb az 1998-as Mondialon, az argentinok elleni esete. A spanyol ligában most harmadszor állították ki, 2004 januárjában ugyancsak éppen a Valencia ellen kapott levonulási parancsot.

Vanderle Luxemburgo a találkozó után nem kezdte szidni a bírót, annyit mondott csak, nem állt közel az esetekhez, nem akar véleményt formálni. Hozzátette: „Nemcsak három pontot veszítettünk, hanem két játékost is, akik nem léphetnek pályára a következő találkozón, a Deportivo ellen, szerdán.” A Madrid háromszor kapott ki ősszel a Priemra Divisiónban, ebből kétszer úgy, hogy kilenc emberrel zárta a találkozót.

Dénes T. -->

Ezek is érdekelhetik