Hírek

2005.10.18. 00:00

Az MTV bérelné a milliárdokért eladott székházat

A Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöke, Rudi Zoltán szerint heteken belül kiírja a közszolgálati médium új gyártóbázisának tenderét az erre hivatott cég. Úgy véli, ez esetben a köztévé két éven belül új székházba költözhet.

B. B.

A Szabadság tér 17. alatti ingatlanra ugyanis már megvan az új vevő. Egy kanadai érdekeltségű, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég hazai leányvállalata adna 4,5 milliárdot a székházért. Az MTV ezután meghatározott ideig még bérbe venné azt. „Sok sikertelen eladási kísérlet után most végre van nyertes, de csak akkor kerülhet pont az ügy végére, ha megszületik a bérleti szerződés, és a köztévé vezetősége is jóváhagyja ezt” – mondta a Reggelnek a tulajdonos ÁPV Rt. szóvivője, Oravecz Péter. A kormány tavaly júniusban döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten közel húszmilliárd forintból. „Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján semmilyen ügyben nem adunk jóváhagyást, amelyről nincsenek megfelelően alátámasztott információink” – mondta lapunknak Gráf Csilla, a köztévé kuratóriumának egyik társadalmi delegáltja. Hozzátette: „a székházkérdést már régóta rendezni kellett volna, de nem úgy, ahogyan most”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!