Hírek

2005.10.10. 00:00

Az együttműködni kész szlovák férfi kapcsolódik Mórhoz

A Fővárosi Ítélőtáblán Kaiser Ede és társai ellen másodfokon folyó eljárásban csütörtökön a vádat képviselő ügyész asszony elvetette a vádalku lehetőségét az ügyben jelentkezett két tanúval.

Szemán L.

Ismeretes: Serhné Bagi Edit felolvasta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ezzel kapcsolatos jelentését. Ebből az derült ki, hogy a más ügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő magyar és szlovák férfi teljesíthetetlen követelésekkel állt elő. Tanúvédelmet, a nyomravezetői díjat, vagyis a huszonötmillió forintot kérték, és saját ügyükben mentességet szeretnének elérni. Az NNI jelentéséről megkérdeztük a tanúk jogi képviselőjét, Faragó Lajost, aki részt vett a rendőrségen a tanúk meghallgatásán. Szerinte képviseltjei továbbra is csak korrekt eljárást kérnek a saját ügyükben, cserében a móri információkért, amelyek jó részét iratokkal is tudják bizonyítani.

Az NNI nem mond semmit a móri üggyel kapcsolatban, mivel az ügy már bírói szakban van. Az ügyészség is hallgat. Lapunk így magánnyomozásra kényszerült. A cégbírósági iratok között bukkantunk rá két olyan cégre, egy kft.-re és egy rt.-re, amelyben egy másik kft.-n keresztül résztulajdonos az együttműködésre kész szlovák tanú. A két cég egy cégbirodalomhoz tartozik. A cégpapírok szerint mindkettőnek ma is van bankszámlája Mórott, a részvénytársaságnak ma is az Erste Bank móri fiókjában vezetik az egyik számláját, a korlátolt felelősségű társaságnak pedig egy másik pénzintézet móri fiókjában.

Megtudtuk azt is, hogy 2002. május 9-én, a móri vérengzés napján az Erste Bank utolsó ügyintézése négyszázezer forint készpénzben való kifizetése volt. Ezt a már említett részvénytársaság folyószámlájáról vette ki egy férfi. Ez az eddig ismeretlen személy pedig, egyes hírek szerint, maga az együttműködést ajánló szlovák férfi volt. A tanú Mórhoz való kapcsolódása így egyértelmű. Vélhetően e szálon keresztül lehet a vérengzés körülményeiről pontos ismerete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!