Hírek

2005.10.08. 00:00

A harmadik hely a tét Bulgáriában

Válogatottunk célja olyan eredmény elérése Bulgária ellen, hogy maradjon esélye csoportjában a harmadik hely megszerzésére. Utánpótláscsapatunknak sikerült nyerni, így még továbbjuthat.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A két gárda budapesti mérkőzésén a csapatba most visszatérő Korsós György küzd ellenfelével a labdával
[/caption]A magyar válogatott megérkezésekor csütörtökön 20 fokot mutatott a hőmérő a bolgár fővárosban. Ezért hatott kellemetlenül
a tegnap délelőtti borongós idő. A szálloda körüli sétát követően Lothar Matthäus szövetségi kapitány taktikai értekezletet tartott, ahol nem hirdetett még végleges csapatot, de a megbeszélt formációkból következtetni lehetett a ma késő délután pályára lépő csapatra. Király Gábor helye biztos a kapuban, és valószínűleg ő viseli majd a csapatkapitányi karszalagot is. A védelem közepébe visszatér a sérüléséből felépült Stark Péter, és itt kap helyet Gyepes Gábor is. Matthäus eredetileg nem ezt a kettőst tervezte, ám elképzelését keresztülhúzták a sérülések. A hátvédsor szélein Bodnár László és Vanczák Vilmos játszik majd. A nagy kérdőjel a középpálya jobb oldala. Itt az első számú jelölt Bárányos Zsolt, de az sem kizárt, hogy Kovács Zoltánnak adja ezt a posztot a kapitány. A megműtött Takács Ákos helyett Korsós György tölti be a védekező középpályás szerepkörét. Gera Zoltánt a játék szervezésében Hajnal Tamásnak kell majd helyettesítenie.
A középpálya bal oldalán Huszti Szabolcs vagy Halmosi Péter jöhet számításba. A két támadó Kovács Zoltán és Torghelle Sándor lesz. Abban az esetben, ha Kovács mégis a középpályán kapna lehetőséget, akkor Kerekes Zsombor léphet a helyére csatárként, de az sem elképzelhetetlen, hogy öt középpályással kezd a csapat, így Torghelle egyedül maradna elöl. Elképzelhető a Kovács, Korsós, Hajnal, Huszti, Halmosi középpályássor szerepeltetése is. Az ebédet követő pihenő után este a mai mérkőzés színhelyén, a Vaszil Levszki-stadionban tartott edzést a magyar válogatott kerete. Szerencsére újabb sérülés már nem nehezítette Matthäus dolgát. Ami a csapat esélyeit illeti, a szövetségi kapitány mindig oda tért vissza, hogy számunkra igenis van tétje még ennek a mérkőzésnek, mert az Európa-bajnokság sorsolásakor a világbajnoki selejtezőben elért harmadik hely sokat jelenthetne. Ehhez a gondolatmenethez kapcsolódott Király Gábor is. „Az a célunk, hogy a hátralévő két mérkőzésen a lehetséges hat pontból minél többet megszerezzünk, mert csak így van esélyünk a harmadik helyre – mondta a kapus. – A hozzáállással nem lesz gond, mert Lothar Matthäus sokat átadott nekünk a német mentalitásból, és a pályafutása során szerzett tapasztalataiból is.”
Ami a két válogatott idei mérlegét illeti, az csaknem azonos.
A magyar csapat nyolcszor lépett pályára ebben az évben, és a két győzelem, valamint a két döntetlen mellett négyszer kikapott. Bulgária nemzeti tizenegye hét meccset játszott, és hasonlóan hozzánk kétszer nyert, és kétszer döntetlen eredmény ért el.

Győzött az utánpótlás

Az U21-es válogatott tegnap Európa-bajnoki selejtezőt játszott Bulgária együttesével Szófiában. A magyar csapat Fülöp – Balogh B., Vaskó, Máté, Takács Z. – Czvitkovics, Vadócz, Józsi, Tőzsér (Bori, 56.) – Kanta J. (Magasföldi, 56.), Tisza (Kollár, 89.) összeállításban szerepelt. A házigazdák már a 4. percben vezetést szereztek Olegov révén. Ezt követően átvette az irányítást utánpótlás-válogatottunk, helyzeteket alakított ki, de egyenlíteni csak a 74. percben sikerült Magasföldi találatával. Négy perccel később Vadócz lőtt gólt tizenegyesből, és a 2-1-es győzelem azt jelenti, hogy Róth Antal csapatának maradt esélye a továbbjutásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!