Hírek

2005.09.10. 00:00

Németh Attila magasra tör

Ma este a Budapesti Operett Színházban a Rómeó és Júlia című musicalben Németh Attila játssza Escalus szerepét. A híres darabot Kerényi Miklós Gábor rendezte.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="137"] Idén talán valóra válik Németh Attila régi álma is, és megjelenik első önálló lemeze, amelyre legemlékezetesebb szerepeinek dalai kerülnek fel
[/caption]– Szenzációs darab, a Rómeó és Júlia az egész társulat kedvence – mondja Németh Attila. – Örülök, hogy Kerényi Miklós Gábor rendező rám gondolt a szereposztáskor. Legutóbb a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében mutattuk be, hatalmas sikerrel. Nem túlzok, ha azt mondom, tombolt a közönség.
Attila művészcsaládban született. Édesanyja és édesapja is operaénekes. – Volt hol magamba szívni az éneklést – állítja. – Háromévesen, 1977-ben a Pécsi Nemzeti Színházban szüleimmel együtt léptem fel az Aidában. Édesanyám, Piroka Éva sajnos már nincs köztünk, nagyon fiatalon, még 1994-ben elhunyt.
Édesapám, Németh József nemcsak az érdemes művész díjjal, de a Liszt-díjjal és a Bartók–Pásztori-díjjal is büszkélkedhet, és a mai napig fellép az Operaházban. Kiváló vele a kapcsolatom, sokat beszélgetünk, és mindig vannak megszívlelendő tanácsai számomra.

Németh Attila művészcsaládban született, szülei is operaénekesek. Háromévesen lépett először színpadra.

A fiatal művész nehéz évad elé néz, hiszen százhúsz előadáson kell színpadra lépnie.
– A nyár is munkával telt, csupán pár napot tudtam pihenni – árulja el. – Nem csak Szegeden, a Budai Parkszínpad musical- és operett-összeállításában is felléptem. Nincs okom panaszra, hiszen a színház jelenti az életemet. Ennyi idősen pedig nem szabad még elfáradni – teszi hozzá nevetve.
Attila az Operettszínházban látható még A Szépség és a Szörnyeteg, valamint a Mozart című darabban. Az évad új bemutatójában, Jávori Ferenc Menyaszszonytánc című klezmermusicaljében is szerepet kap. – A darab egy erdélyi román–magyar– zsidó településen játszódik – meséli. – Úgy kezdődik, hogy Bárány András, a módos gazda fia éppen legénybúcsút tart, házasságra készül a szegény, de szemrevaló Patkós Rózsival. A legénybúcsú kissé elhúzódik, ugyanis, mint kiderül, Rózsi, miután szülei meghaltak, nem rendelkezik az esketéshez szükséges papírokkal. Ezután bonyodalmak sora veszi kezdetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!