Hírek

2005.09.16. 00:00

„Nem csak politikából áll a világ”

Elsősorban a gazdasági élet szereplőinek soraiból álló közönségre alapozna az első, magánszemély által alapított magyar gazdasági tv. A csatornát Széles Gábor, az egyik leggazdagabb magyar magántőkéből finanszírozta. A csatorna az elképzelések szerint alternatívát kínál majd a politikával átitatott hírcsatornákkal szemben, elsősorban ugyanis a gazdasági hírekre helyeznék a hangsúlyt; ugyanakkor elismerték, hogy azért politikai hírek is szerepelnek majd.

Farkas Károly

– Nem csak politikából áll a világ. Úgy gondoljuk, hogy a gazdaság kérdései mindenkit érintenek, míg az, hogy egyes politikusok mit nyilatkoztak egy falusi lakossági fórumon, kisebb súllyal esik latba – mondta lapunknak Kóczián Péter hírigazgató. Szerinte munkatársaival arra törekednek, hogy kiegyensúlyozott, független tájékoztatást nyújtsanak.

Kérdéses, hogy a választási év érkeztével tarthatják-e magukat az elhatározásukhoz: Kumin Ferenc politológus ezzel kapcsolatban kétségeit fejezte ki. – Erős lesz a nyomás rajtuk mindkét oldalról, és nagyon-nagyon ügyesnek kell lenniük, hogy függetlenek maradhassanak majd – hangsúlyozta a politológus.

A televízió tulajdonosa, Széles Gábor közben rohamléptekkel „szélesíti” tovább médiabirodalmát. A sajtóban felröppent hírek szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat egy közéleti napilap, valószínűleg a Magyar Hírlap megvásárlásáról, valamint Vital TV néven egy életmóddal foglalkozó tematikus csatorna indítását is tervezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!