Hírek

2005.09.07. 00:00

Emberhús az állateledelben

Farkas K.

Horrorisztikus eredményre jutott két kutató: szerintük állateledelnek szánt csontliszt és döghús közé keveredett emberi maradványokkal hurcolhatták be a kergemarhakórt Nagy-Britanniába.
Ezekben az évtizedekben a szigetország több ezer tonna csontzúzalékot és döghúst importált, amiből azután trágyát és állateledelt állítottak elő. Az import nagy része Bangladesből, Pakisztánból és Indiából származott. Alan Colchester szerint többször is előfordulhatott, hogy az Indiából érkező szállítmányok közé emberi holttestek darabjai is bekerültek.
Az országban ugyan a hindi vallás szigorúan megszabja a holttestekkel való bánásmódot, ám a legszegényebbeknek sokszor nincs pénzük a drága procedúra elvégzésére, ezért jelképes hamvasztás után a Gangesz folyóba dobják a holttesteket. Éppen Indiában jelent komoly bevételi forrást a döglött állatok gyűjtése és beszolgáltatása. Az így összegyűjtött, több ezer tonnányi tetemet feldolgozás után több országba, így Nagy-Britanniába is exportálják. A folyó menti településeken a kutatók szerint az erősen oszló holttesteket együtt kezelhették a döglött állatok húsával és csontjával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!