Hírek

2005.09.21. 00:00

Egymillió eurós segítség: köszönik, nem kell!

Nem csillapodik a 4-es metró körüli vita. A beruházás kommunikációs feladataira kiírt pályázat vesztese, a M&H Communications állítja, a szakmailag roszszabb ajánlatot fogadták el.

Kiss Gergely

– Csak részben igaz, hogy drágábban vállaltuk volna el a feladatot – mondta Matkó István, a cég vezetője. – A 242,5 millió forintos ajánlatunk mellett egymillió eurós vissza nem térítendő támogatást is biztosítottunk volna egy külföldi befektetőn keresztül. Ebből Budapest valamennyi közlekedési eszközére kiépíthetnénk egy tájékoztató rendszert. Így az utazók mindig a legfrissebb információkat kapnák a közlekedési helyzetről. Matkó István ugyanakkor nem kívánta elárulni, hogy melyik külföldi cégről van szó. – Sem pénzért, sem ingyen nem kértük a beígért tájékoztatási rendszert – mondta a Reggelnek Gulyás László, az ajánlatkérő BKV Rt. DBR Metró Projekt Igazgatóságának vezetője. – Ez ugyanis nem szerepelt a kiírásban, így nem volt mivel összehasonlítani.

Gulyás László ezzel együtt elismerte, hogy a M&H Communications pályázatában is voltak kifejezetten jó elemek. Ám szerinte a döntőbizottság az összességében jobb és olcsóbbnak tűnő ajánlat mellé tette le a voksát.  A vesztes fél szakmailag is bírálta a nyertes Sawyer Miller Group elképzeléseit. Matkó István szerint nem szerencsés, ha egy cég a konkrét tájékoztatás helyett propagandakampányt szervez a beruházónak. – Mi külön metróhíreket sugároztunk volna a rádiókban
– mondta a Reggelnek az ügyvezető. – Mindezt egy olyan szerkesztőségen keresztül, amely nem áll a Főpolgármesteri Hivatal ellenőrzése alatt.

A M&H Communications a kifogásait levélben is megírta, amelyet elküldött Demszky Gábor főpolgármesternek és Aba Botondnak, a BKV Rt. vezérigazgatójának. Választ egyelőre még nem kaptak.  

Kizárólag az elnök nyilatkozhatott volna

A Reggel megkereste a Sawyer Miller Groupot is. A cégnél elmondták, kizárólag az elnök, Bruck Gábor adhat nyilatkozatot az ügyben, ám ő jelenleg nem elérhető. Ismert, Bruck Gábor 1994-ben és 1998-ban Demszky Gábor főpolgármester kampányait irányította. A cég ügyvezetői tisztségét korábban Nyáry Krisztián, a városháza jelenlegi kommunikációs igazgatója látta el. Az ellenzéki pártok szerint ezek fényében elfogadhatatlan, hogy a Sawyer Miller Group nyerte el a háromszázmilliós megbízást.

Kiss Gergely Kizárólag az elnök nyilatkozhatott volna A Reggel megkereste a Sawyer Miller Groupot is. A cégnél elmondták, kizárólag az elnök, Bruck Gábor adhat nyilatkozatot az ügyben, ám ő jelenleg nem elérhető. Ismert, Bruck Gábor 1994-ben és 1998-ban Demszky Gábor főpolgármester kampányait irányította. A cég ügyvezetői tisztségét korábban Nyáry Krisztián, a városháza jelenlegi kommunikációs igazgatója látta el. Az ellenzéki pártok szerint ezek fényében elfogadhatatlan, hogy a Sawyer Miller Group nyerte el a háromszázmilliós megbízást. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!