Hírek

2005.09.29. 00:00

Demszky engedett: vizsgálják a PR-szerződéseket

Valamennyi fővárosi beruházás kommunikációs szerződéséről tájékoztatást kaphatnak a budapesti városatyák. A vizsgálatot kiterjesztik a színházakra, a turisztikai és a fesztiválközpontra is. Így döntött tegnap a Fővárosi Közgyűlés. A PR-szerződések körüli botránnyal kapcsolatban a Fidesz kezdeményezett rendkívüli ülést. Az MSZP–SZDSZ-többségű testület napirendre vette az ellenzék előterjesztését.

V. Z.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Demszky engedett: vizsgálják a PR-szerződéseket
[/caption]Sőt, maga Demszky Gábor főpolgármester kérésére terjesztették ki a vizsgálatot több fővárosi cégre. Igaz, a Fidesz szerint csak azért, hogy a rengeteg adat között elvesszen a lényeg. Nevezetesen, hogy a főpolgármesterhez és a koalíciós pártokhoz köthető cégek nyerik el a zsíros kommunikációs feladatokat. Bőhm András, az SZDSZ frakcióvezetője azt mondta, a Fidesz már a tények megismerése előtt levonta következtetését, ami csupán alaptalan gyanúsítgatás. Demszky Gábor szerint minden szerződéskötés jogszerű volt, profi, elismert kommunikációs cégekkel.

Atkári János nem látta értelmét a tájékoztatásnak. Szerinte ugyanis „a városháza hazugságban van”. Amit az üggyel kapcsolatban korábban a főpolgármesteri sajtóiroda állított, szerinte nem felel meg a tényeknek. A Demszky által elmondottak pedig sok hasonlóságot mutatnak a sajtóiroda közleményével. Volt párttársa, Bőhm András erre megjegyezte, Atkári nehezen viseli, hogy senki nem tudja őt követni abba az intellektuális magaslatba, amiben érzi magát.

A közgyűlés elfogadta a PR- szerződések nyilvánosságra hozataláról szóló javaslatot. Az eredeti tervekkel ellentétben a városatyák csak csütörtökön döntenek arról, kik kapják idén a Pro Urbe-díjakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!