Hírek

2005.09.02. 00:00

Béremelések: egymással vitázó pedagógusok

Sz. Sz.

Vitába keveredett egymással két pedagógus-szakszervezet a jövő évi béremelések ügyében. Amíg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban legalább tíz százalékos keresménynövelést követelt jövőre, addig ezt a bejelentést elhibázottnak tartja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ). Varga László elnök lapunknak elmondta: béremelés ügyében először tárgyalni kell a kormánnyal, és a szükséges információk birtokában lehet benyújtani a követeléseket.

A szakszervezet 2006-ra elvárja, hogy az adóreform kedvező hatásával együtt a béremelés ne csak ellensúlyozza az inflációt, hanem reálérték-növekedést is eredményezzen. A 13. havi illetmény kapcsán Varga kiemelte: az nem szűnt meg, csak átalakult, de a közalkalmazottak 2004-re vonatkozóan egyhavi bért elveszítettek. Ez visszajár – tette hozzá. Kifejtette: a pénzt visszaadhatja úgy a kormány, hogy bevezet egy tizennegyedik havi, évről évre szakaszosan növekvő keresetelemet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!