Hírek

2005.09.26. 00:00

A világ teremtése pár másodpercben

Londonban kiadták a Biblia rövidített változatát. A kötet elolvasása – amint azt a címe is ígéri – nem tart tovább száz percnél. Csupán 20 ezer szóból áll, és azoknak készült, akiknek nincs idejük arra, hogy átrágják magukat a teljes változaton.

Csák E.

Isten a világot hat nap alatt teremtette, de azoknak, akik a százperces Bibliát a kezükbe veszik, ez csupán másodperceknek tűnhet – tudósít a BBC. A rövid verzió Jézus Krisztus életéből emel ki történeteket, és a kereszténység kialakulását tekinti át. A művet egy nyugdíjas lelkész írta, több befolyásos egyházi vezető támogatásával. „Egy kicsit leesett a vércukorszintem, amikor a prófétákhoz értem, mert nem idézik őket megfelelően” – nyilatkozta Rhidian Brook teológus. Jogn Crace újságíró úgy véli, az új változat hű tükre az eredetinek, de szerinte nem ad elegendő késztetést a teljes mű elolvasásához. Hozzátette: a százpercesben benne van minden kulcsfontosságú részlet, amire az ember számít. A tartalmát illetően meglehetősen pontos változata az eredetinek. A kiadók szerint a rövid kivonat nagy siker lesz a könyvpiacon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!