Hírek

2005.08.04. 08:12

Veszélyesanyag-szállítás: rengeteg a hiányosság

Befejeződött a „zöldkommandós” akciósorozat első fordulója: a belügyi és a környezetvédelmi tárca által létrehozott vizsgálócsoport először Észak-Magyarországon ellenőrizte a veszélyes anyagok gyártásával és elszállításával kapcsolatos telephelyeket, illetve a közúti teherforgalmat.

BAMA

A veszélyes áruk közúti szállításánál mintegy száz járművet vizsgáltak át, ezek fele szabálytalanul közlekedett. Több esetben a szállítóeszközök használati ideje járt le, de akadt probléma a rakományrögzítéssel is. Előfordult, hogy nem mindig lehetett azonosítani a szállított áru fajtáját. Katasztrófavédelmi szempontból súlyos hiányosságokra nem hívták fel a figyelmet a szakértők. A tűzvédelem területén azonban van pótolnivaló. A zöldkommandó figyelme kiterjedt még azokra a lerakókra, ahová a veszélyes kommunális hulladékot szállítják, hulladékégetőkre, autóbontókra és -feldolgozókra, továbbá a pirotechnikai- és robbanóanyag-gyártókra is. A júniusi észak-magyarországi akciósorozatban Borsodban 18, Heves és Nógrád megye területén pedig 26 telephelyen, összesen 44 alkalommal vizsgálódtak a katasztrófavédelmi szakemberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!