Hírek

2005.08.18. 06:56

Válogatottak a Fáy utcában

Két új arc is feltűnt a héten a Vasas edzésén. Megállapodás még nincs, de a piros-kékeknél gyakorol a külföldről hazatért Lisztes Krisztián és Ferenczi István is.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="146"] A Davor Vukmirral balettező Ferenczi István (jobbra) tavaly ősszel a Vasas legeredményesebb csatára volt
[/caption]A Vasas többségi tulajdonosa, Jámbor János sokat tesz azért, hogy ismert játékosokkal erősödjön a csapat, és felzárkózzon az élcsoporthoz. A nyári átigazolási időszakban a piros-kékekhez szerződött Elek Norbert (MTK), Németh Gábor (Pécs), Németh Norbert (MTK), Zováth János (Apop Paphosz) és a volt dunaújvárosi hátvéd, de az elmúlt évben már amatőrként futballozó Salamon Miklós. Az utolsó pillanatokban a válogatott középpályás, Bárányos Zsolt (Sopron) is a Vasast választotta új csapatául. Rajtuk kívül néhány fiatal is érkezett a Fáy utcába. Ez a névsor most tovább bővülhet, mert a Vasas vezetése tárgyalásban van Lisztes Krisztiánnal és Ferenczi Istvánnal is. A klub megtette az ajánlatát, és nem kizárt, hogy mindkét játékos a piros-kékeket erősíti majd.
„Elköszöntem a Werder Bremen csapatától, de szívesen játszanék továbbra is külföldön – nyilatkozta Lisztes Krisztián.  – Az olasz Chievo hívott, de még nem állapodtunk meg. Most minden az olasz klub döntésén múlik. Ha igényt tart a játékomra, akkor megyek, ha nem, akkor bármi előfordulhat. Mehetnék Ausztriába vagy Svájcba, de ott hosszabb távra kellene szerződni. Ezért talán jobb lenne, ha itthon folytatnám pályafutásomat, és jövőre könnyebben igazolhatnék Olaszországba vagy Spanyolországba. Itthon hívott a Vasas, a Ferencváros, az Újpest és a Sopron is. Ha nem jön létre megállapodás a Chievo együttesével, akkor a legvalószínűbb, hogy a Vasasban folytatom. Itt megfelelő a háttér, és nagyra tartom Egervári Sándor szakmai felkészültségét.”
A volt ferencvárosi válogatott középpályás, Lisztes Krisztián mellett Ferenczi István is Egervári Sándor irányításával dolgozik. A csatár az előző bajnoki évet még a Vasas csapatában kezdte, gólokat is szerzett, majd elfogadta a török Rizespor ajánlatát. A piros-kékek hozzájárultak a szerződés felbontásához, hiszen jelentős összeget kaptak a játékosért. Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója akkor úgy köszönt el Ferenczitől, hogy bármikor visszatérhet a Fáy utcába. Ferenczi István a héten megjelent egykori klubjánál.
„Április óta nem kaptam fizetést a török csapatnál – mondta. – Menedzseremmel a FIFA közbenjárását kértük abban, hogy érvénytelenítsék a szerződésemet. A Rizespor vezetői nem lelkesedtek, és azt kérték, hogy állapodjunk meg egy új fizetési határidőben. Ezt elfogadtuk, és így a FIFA ránk bízta a folytatást. Ha viszont akkor sem fizetnek, nincs pardon, megkapom az ideiglenes játékengedélyt a nemzetközi szövetségtől, és szabadon igazolhatok. Úgy tűnik, hogy a törökök erre a módosított határidőre sem tudják rendezni adóságukat, és pár napon belül tárgyalhatok a Vasassal a jövőmről. Addig is itt edzek, és az eddigi beszélgetések alapján nagy a valószínűsége annak, hogy hamarosan piros-kék színekben lépek ismét pályára.”

Visszavont óvás

Az ÚJPEST megóvta a Vasas elleni, 2-2-re végződött mérkőzés eredményét. A lila-fehérek szerint jogosulatlanul játszott a Vasasban Bárányos Zsolt, mivel két klubhoz is aláírta az átigazoló lapot. Tegnap a lila-fehérek visszavonták az óvást. Közleményt juttattak el a távirati irodához, melyben az áll, el akarják kerülni a méltatlan vádaskodást, továbbá meg kívánják előzni az akár több hónapig is elhúzódható eljárás keltette botrányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!