Hírek

2005.08.16. 00:00

Utcai kamerák elől menekülnek a bűnözők

Vajta Z.

Kerületről kerületre menekülnek a budapesti bűnözők. Ha valahol megjelennek a térfigyelő kamerák, az autófeltörők, tolvajok, rablók kénytelenek új terepet keresni. Ilyenkor rendszerint a szomszédos városrészeken bukkannak fel nagy számban. Így szaporodott meg a közterületi bűncselekmények száma Kispesten. A XIX. kerületi elkövetők a XVIII. kerületből telepedtek át az egykor hírhedt Havanna lakótelep bekamerázása után. Legalábbis ezzel magyarázza Vinczek György kispesti alpolgármester a bűncselekmények számának emelkedését.
A XIX. kerületben csak a Kőbánya–Kispest metróállomás környékét vigyázzák a kamerák. Nem mehet ez így tovább – állapították meg a kerület vezetői. Kispest is beruház a térfigyelő hálózatra. Tanulmánytervet készíttetnek arról, hogy hol lenne érdemes elkezdeni a kamerázást. Legfontosabbnak az Üllői út két oldalán húzódó lakótelepet tartják. Várhatóan javulást hoz majd a szeptembertől induló lakótelepi rendőrség is.
Kispestnek sietnie kell, ha nem akarja befogadni a többi lőrinci zsiványt is. Hiszen a XVIII. kerület úgy döntött, hogy bekamerázza a Lakatos úti, a Szentlőrinci és a Gloriet lakótelepet is. Októberben kezdenék a fejlesztést, s már az év végén működnének a kamerák. A Lakatos úton egytucatnyit, a másik két telepen pedig 8–10 készüléket állítanak fel. Összesen mintegy nyolcvanmillió forintot költenek el így a biztonságra.

Csodatevő Nagy Testvér

Legelőször a rossz hírű VIII. kerületben jelentek meg a térfigyelő kamerák. Józsefváros azóta az egyik legbiztonságosabb budapesti kerület.

Ferencvárosban is csodát tettek az objektívek. A XVIII. kerületi Havanna lakótelepen nyolcvanöt százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.


Ferencvárosban is csodát tettek az objektívek. A XVIII. kerületi Havanna lakótelepen nyolcvanöt százalékkal csökkent a bűncselekmények száma. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!