Hírek

2005.08.18. 00:00

Trágyabűztől szenvedek egész nap

SZOMSZÉDJOG Olvasónk egy kis falu lakójaként álló nap szenved a háza közelében lévő lovarda miatt. Lótrágyabűz és vérszívó bögölyök keserítik életét.

BAMA

A vidéki életforma velejárója az állattartás – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az őslakosok számára ez nem probléma. Bizonyos határok közt a kellemetlen szagot kénytelenek vagyunk eltűrni. A szomszédjog azonban sérülhet, amire meg lehet találni az orvosságot – teszi hozzá a jogász. Ha az állattartásból a másik embernek bizonyíthatóan kára származik, azt a károkozónak ellentételeznie kell. Amennyiben tehát az önkormányzat engedélyezte a lovardát, kérhetjük az engedély felülvizsgálatát. Jogainkat akkor is érvényesíthetjük, ha a felülvizsgálat szerint minden szabályos. A szomszédjog sérelmének jogcímén bírósághoz fordulhatunk. Kártérítést kérhetünk azért, hogy nyugalmunkat zavarják, oda a tiszta, jó levegőnk. Ingatlanunk értéke emiatt csökkenhetett. Állításainkat bizonyítanunk kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!