Hírek

2005.08.23. 06:52

Továbbra sincs előrelépés Ferihegyen

A Reggel információi szerint a főváros vezetésének nem sikerült megegyeznie a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) képviselőivel egy új taxiállomás kialakításáról.

Zsidai P.

Egy hónappal ezelőtt Gy. Németh Erzsébet (MSZP) fővárosi frakcióvezető még abban bizakodott, az augusztusi Fővárosi Közgyűlés már tárgyalhat a megoldásról. Jelenleg ugyanis csak két taxis cég jogosult használni a ferihegyi drosztot, a VIP és a Tourist, mindkettő azonos érdekeltségbe tartozik. A többi nagy taxis cég az út porában, a mezőn, a bokrok, fák között várja a diszpécserek hívását. Egyelőre még azt sem tudni, a BA hajlandó lenne-e együttműködni a fővárossal. Héray László, a fővárosi Taxidroszt Kht. vezetője júliusban azt mondta lapunknak, két héten belül megbizonyosodhatnak szándékukról. Most viszont arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy nem történt semmilyen előrelépés. A BA illetékesét többször kerestük, de sikertelenül.

A főváros mindenképpen változást akar. Szakmailag legjobb megoldás a reptér közelében kialakított úgynevezett puffer- parkoló lenne, ahonnan begördülhetnének a taxik a terminálhoz. Ha a BA nem járul hozzá, a fővárosnak Vecséssel kell majd területet cserélnie, hogy legyen hova építeni az állomást. Ez viszont módosítaná a két település közigazgatási határát, amihez még parlamenti jóváhagyás is kell. Vagyis további hosszú, várakozással teli hónapok következnének. A BA jelenleg törvénytelenül üzemelteti a drosztját, a főváros közigazgatási határain belül ugyanis csak a Taxidroszt Kht. jelölhet ki taxiállomást. Haszonitsné Ádám Mária aljegyző lapunknak elmondta, egyelőre a megegyzést keresik a BA-val. Azaz szeretnék rávenni, hogy megállapodjon a Taxidroszt Kht.-val a ferihegyi állomás közös használatáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!